02. november 2020 · Reacties uitgeschakeld voor Reïntegratie door revalidatie · Categories: Uncategorized

Na een ongeluk of een harde val kan het zijn dat u revalidatie nodig heeft. Hulp met lopen, zeker op uw oude dag, is van groot belang. Vitaal blijven wilt u natuurlijk helemaal op uw oude dag. Daarom is het soms nodig om tijdelijk in een revalidatiecentrum te herstellen van uw ongemakken.

Vitaal blijven

Als u een zekere leeftijd bent gepasseerd, is misschien nog wel het belangrijkste vitaal blijven. Vitaal blijven houdt in dat u kan blijven doen wat u altijd heeft blijven doen. Ook zelfstandig zijn speelt hier een grote rol in. Als u niet meer zelfstandig kunt leven, is dit natuurlijk een groot gemis. Daarom is het belangrijk om zo lang mogelijk gezond en zelfstandig te wonen. U bent ook vele malen gelukkiger als u zelfstandig kunt blijven en bijvoorbeeld zelf uw boodschappen kunt blijven doen. Als dan het moment komt dat u niet meer zelfstandig bent door bijvoorbeeld een ongeluk, zet dit uw wereld op zijn kop. Het is dan van groot belang om te revalideren, om zo uw leven weer helemaal terug te krijgen.

Revalidatiecentrum

In een revalidatiecentrum wordt u speciaal en intensief behandeld aan al uw klachten zodat u weer kan re-integreren in de samenleving en weer zelfstandig kan zijn zonder bijvoorbeeld thuishulp. Deze revalidatie vindt plaats in het revalidatiecentrum zelf onder begeleiding van ervaren specialisten. Deze specialisten nemen de grootste zorg met het brengen van de meest professionele revalidatie. U bent bijvoorbeeld 1 of meerdere uren bezig met oefeningen samen met een of meerdere specialisten om zo tot het beste resultaat te komen; een gezond lichaam. Ook kan u mentale ondersteuning verwachten, wanneer dit nodig is. Zo bent u weer voor honderd procent gemotiveerd om aan de slag te gaan en te werken aan een gezond lichaam. Ook kan u soms in groepen revalideren. Met lotgenoten samen trainen en beter worden kan ook heel erg motiverend werken.

Conclusie

Soms is het nodig om in een revalidatiecentrum te werken aan re-integratie en een zelfstandig leven. Uw lichaam weer gezond maken is in een revalidatiecentrum prioriteit nummer één. U en uw hulpverleners gaan samen op weg naar een herstel wat er voor zorgt dat u uw oude leven weer kan oppakken en nog vele jaren gelukkig kan zijn. Revalidatie kan een lastig proces zijn, maar levert uiteindelijk heel veel op. Werken aan herstel met het uiterlijke doel om weer gezond en zelfstandig te zijn is de grootste motiverende factor in dit proces.

 

Comments closed.